زندگی رنگی به نقل از تجارت نیوز| قیمت نان در 10 استان کشور 25 درصد افزایش یافته است. این افزایش قیمت به دلیل افزایش هزینههای نانواییها از جمله حقوق و دستمزد، اعمال شده است.حال باید دید این افزایشها چه تاثیری در معیشت قشرهای کمدرآمد جامعه و سفره آنها دارد؟
نان در سبد غذایی مردم نقش مهمی ایفا میکند و یکی از عناصر اصلی تغذیه مردم ایران بهشمار میرود. انواع مختلفی از نان نظیر سنگک، تافتون، لواش، بربری و... از سوی نانواییها عرضه میشود. از آنجا که نان یک تغذیه اصلی در سفره خانوادههای ایرانی محسوب میشود، بنابراین قیمت آن هم اهمیت ویژهای پیدا میکند. در حال حاضر اخباری مبنی بر افزایش 25 درصدی قیمت نان در 10 استان کشور منتشر شده است. حال باید دید علت این افزایش قیمت چیست و چه تاثیری در سفره و معیشت قشرهای کمدرآمد جامعه دارد؟
قیمت نان چگونه تعیین میشود؟
در نانواییهای سنتی، 80 درصد قیمت نان توسط یارانههایی که از سوی دولت برای این بخش در نظر گرفته شده پرداخت میشود. مردم تنها 20 درصد قیمت نان را پرداخت میکنند. در واقع، قیمت واقعی نان چهار تا پنج برابر قیمت فعلی آن است که با یارانههای دولتی تلاش شده نان با قیمت کمتری در اختیار مردم قرار بگیرد.
حذف این یارانهها میتواند تبعات مختلفی همچون کاهش قدرت خرید مردم به دنبال داشته باشد. به عنوان مثال در حال حاضر نان سنگک ماشینی با قیمت سه هزار تومان عرضه میشود. در صورت حذف یارانهها، قیمت این نوع نان به ۱۵ هزار تومان خواهد رسید.
افزایش قیمت نان در 10 استان
طی چند روز گذشته، گمانهزنیهایی درباره افزایش قیمت نان در 10 استان کشور رواج یافته است. طبق اطلاعات منتشرشده از سوی تسنیم، مهدی جعفری، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان جنوبی، در کارگروه ساماندهی گندم، آرد و نان که به منظور بررسی قیمت نان برگزار شده بود گفت: اصلاح قیمت نان تا سقف 25 درصد نرخ فعلی در 10 استان کشور در دستور کار است. همچنین این امر در استان خراسان جنوبی هم بعد از تایید وزارت کشور اجرایی میشود.