زندگی رنگی به نقل از ایسنا| بارشهای رگباری از امروز در بسیاری از نقاط استان رخ خواهد داد که اوج بارشها بیشتر در مناطق شرقی و جنوب شرقی مانند شهرستانهای نیریز، استهبان، فسا، لار، لامرد، مهر، اوز، گراش، خنج و بخشهایی از مرکز استان مثل سروستان، خرامه، کوار، غرب شیراز، شمال شرق استان مانند کازرون، نورآباد، ممسنی و سپیدان رخ خواهد داد.
حقیقت با بیان اینکه اوج فعالیت این سامانه در روز چهارشنبه، ۳۱ مردادماه خواهد بود که برای آن قطعا هشدار قرمز هواشناسی خواهد بود چرا که با پدیده مونسون مواجه خواهیم بود، گفت: تمام دستگاههای اجرایی باید پای کار باشند و در این راستا نیز نشست مدیریت بحران هواشناسی با حضور مدیرکل بحران استانداری فارس برگزار کردیم و وظایف هر کدام از دستگاهها گوشزد کردیم تا به وظایف خود در هشدار قرمز هواشناسی به خوبی عمل کنند.
مدیرکل هواشناسی فارس در خصوص شیراز نیز گفت: در شیراز در روزهای سهشنبه و چهارشنبه، ۳۰ و ۳۱ مردادماه در برخی ساعات احتمال بارشهای رگباری به صورت نقطهای وجود خواهد داشت.
وی درباره دمای هوا نیز تصریح کرد: در این سامانه کاهش دمای یکی دو درجهای خواهیم داشت اما چون رطوبت نسبی بالا و هوا شرجی است، احساس گرما بیشتر خواهد شد.
حقیقت در پایان از عموم مردم فارس خواست تا برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان، در این چند روز به هشدارهای هواشناسی توجه کرده و از اتراق در مسیر رودخانهها حتی رودخانههای خشک و همچنین حضور در ارتفاعات به جد پرهیز کنند.
مونسون چیست؟
مونسون (Monsoon) اصطلاحی است که از واژه عربی "موسم" به معنای فصل گرفته شده است. این اصطلاح برای توصیف بادهایی به کار میرود که جهت آنها به صورت فصلی تغییر میکند. به عبارت سادهتر، مونسونها بادهایی هستند که در فصول مختلف سال، جهت وزش آنها تغییر میکند.
علت شکلگیری مونسونها
علت اصلی شکلگیری مونسونها، تفاوت در گرم شدن خشکیها و دریاها است. در تابستان، خشکیها سریعتر از دریاها گرم میشوند. هوای گرم شده بر روی خشکیها سبکتر شده و به سمت بالا حرکت میکند. در نتیجه، هوای خنک و مرطوب از روی دریا به سمت خشکیها کشیده میشود و باعث بارندگیهای شدید میشود. در زمستان، این روند برعکس میشود و خشکیها زودتر از دریاها سرد میشوند.
تأثیرات مونسونها
مونسونها تأثیرات بسیار مهمی بر روی آب و هوا، کشاورزی و زندگی مردم دارند. برخی از مهمترین تأثیرات مونسونها عبارتند از:
بارندگیهای شدید: مونسونها باعث بارندگیهای شدید و سیلاب در مناطق مختلف میشوند.خشکسالی: در برخی سالها، مونسونها ضعیفتر از حد معمول هستند و باعث خشکسالی و کمبود آب میشوند.تغییرات دمایی: مونسونها باعث تغییرات شدید دما در طول سال میشوند.تأثیر بر کشاورزی: بارندگیهای ناشی از مونسونها برای کشاورزی بسیار مهم هستند.