آلزایمر به عوارض کرونا اضافه شد

محققان درباره عوارض کرونا به آلزایمر رسیده اند اما چطور کرونا موجب ابتلا به آلزایمر می شود.

ماه مگ | محققان در این مطالعه ارتباط میان کووید‌ــ۱۹ و سطح آمیلوئید بتا، یکی از شاخص‌‌های کلیدی بیماری آلزایمر، را بررسی کردند

محققان دریافتند که کووید-۱۹ می‌تواند فرایندهای زیستی یا بیولوژیکی مرتبط با آلزایمر را تسریع کند و تغییراتی در نشانگرهای زیستی مرتبط با مغز ایجاد کند که مشابه چندین سال پیر شدن است. تاثیر این موضوع در موارد کووید شدید و کسانی که عوامل خطر قبلی داشتند، مشهودتر بود.

البته این مطالعه نمی‌تواند یک رابطه علی‌معلولی مستقیم را تایید کند اما نشان می‌دهد که بیماری‌هایی مانند کووید‌ــ۱۹ ممکن است به فرایندهای نورودژنراتیو (تحلیل‌برنده سلول‌های عصبی) کمک کنند.

خطر آلزایمر و کووید‌ــ۱۹

به گزارش ساینس‌تک‌دیلی، محققان مرکز امپریال کالج لندن و موسسه تحقیقات زوال عقل بریتانیا، به این نتیجه رسیدند که احتمال وجود نشانگرهای زیستی مرتبط با آمیلوئید معیوب‌ــ نوعی پروتئین‌ که یکی از شاخص‌های اصلی بیماری آلزایمر است‌ــ در افرادی که قبلا به کووید‌ــ۱۹ مبتلا شده بودند، بالاتر است. این تغییرات در مغز تقریبا مشابه چهار سال پیری بود.

بیشترین تاثیر در افرادی مشاهده شد که به دلیل کووید‌ شدید در بیمارستان بستری شده بودند یا عوامل خطر ابتلا به زوال عقل مانند سیگار کشیدن یا فشار خون بالا را داشتند.

یافته‌ها و پیامدهای مطالعه

طبق نتایج به‌دست‌آ‌مده حتی کووید خفیف یا متوسط هم می‌تواند فرایندهای بیولوژیکی را که باعث تجمع آمیلوئید در مغز می‌شوند، تسریع و در طولانی‌مدت، خطر ابتلا به آلزایمر را افزایش دهد. با این حال برای درک کامل این ارتباط به تحقیقات بیشتری نیاز است.

پژوهشگران بر لزوم احتیاط در تفسیر این یافته‌ها تاکید دارند. آن‌ها توضیح می‌دهند که مطالعه مشاهده‌ای آن‌ها رابطه علی بین کووید‌ــ۱۹ و زوال عقل را اثبات نمی‌کند. همچنین، هنوز مشخص نیست آیا این تاثیر به طور خاص مربوط به کرونا است یا اینکه سایر بیماری‌های رایج مانند آنفلوانزا یا ذات‌الریه هم ممکن است اثر مشابهی داشته باشند.