ماه مگ به نقل از الف|با اطلاع رسانی ایلان ماسک که بزودی همه مردم دنیا به راحتی می توانند از طریق موبایل های خود اینترنت ماهواره ای را دریافت کنند ، به نظر می رسد کاسبی فیلترکنندگان در ایران به پایان خود نزدیک می شود.
خبرآنلاین نیز در همین زمینه نوشت: کمیسیون ارتباطات فدرال (FCC) بالاخره مجوز ارائه سرویس Direct-to-Cell استارلینک اسپیسایکس و T-Mobile را صادر کرد. این اولین بار است که FCC به شرکت ماهوارهای و اپراتور اجازه میدهد چنین خدماتی را از فضا ارائه دهند. در واقع هدف این طرح آنتندهی به «مناطق مرده» و دورافتاده است.
براساس گزارش دیجیاتو، T-Mobile و اسپیسایکس اولین بار سال ۲۰۲۲ همکاری خود را اعلام کردند. آن زمان، گفتند انتظار میرود سرویس Direct-to-Cell سال ۲۰۲۳ راهاندازی شود اما اکنون، در پایان سال ۲۰۲۴، تازه تأییدیه رگولاتوری را دریافت کردند.
مجوز سرویس Direct-to-Cell اسپیسایکس و T-Mobile
ماهوارههای اسپیسایکس به فناوری Direct-to-Cell مجهز هستند که با شبکههای موجود T-Mobile که میلیونها آمریکایی از آن استفاده میکنند، کار میکند. به گفته T-Mobile، بیش از ۵۰۰ هزار مایلمربع از ایالات متحده هنوز تحت پوشش برجهای مخابراتی نیستند؛ در واقع هدف اصلی این سرویس جدید پوشش این مناطق است.
برای مثال حدوداً یک ماه قبل وقتی طوفان هلن زیرساختهای ارتباطی و آنتندهی چند ایالت آمریکا را مختل کرد، FCC در مناطق آسیبدیده به اسپیسایکس و T-Mobile مجوز موقت ارائه سرویس Direct-to-cell را داد. درکل این سرویس امکان ارتباط مستقیم گوشیهای معمولی با ماهواره را فراهم میکند.
FCC مجوز سرویس Direct-to-Cell را صادر کرد اما اسپیسایکس باید مطمئن شود سرویسش با سرویسهای زمینی دیگر تداخل ندارد. پیشازاین شرکتهایی مانند AT&T و ورایزن شکایت داشتند که سرویس فضایی اسپیسایکس ممکن است با سیگنالهای آنها تداخل داشته باشد.
درمورد قدرت سرویس Direct-to-Cell اسپیسایکس باید گفت تأخیر و قدرت سیگنالها بستگی به فاصله و ارتفاع ماهوارهها دارد. خوشبختانه FCC به اسپیسایکس اجازه داده هریک از ۷ هزار و ۵۰۰ ماهواره موردتأیید خود را در ارتفاعات ۳۴۰، ۳۴۵، ۳۵۰ و ۳۶۰ کیلومتری قرار دهد؛ پایینتر از مدار ایستگاه فضایی بینالمللی (۳۷۰ کیلومتر)؛ در واقع اسپیسایکس باید با ناسا درباره استقرار ماهوارههای خود هماهنگ باشد.