7 علائم مهم سرطان خون / آیا سرطان خون قابل درمان است؟

با مهمترین علائم سرطان خون آشنا شوید.

ماه مگ | سرطان خون یا لوسمی (Leukemia) از بیماری‌های سرطانی است که در آن، تولید گلبول‌های سفید غیرطبیعی افزایش می‌یابد. این گلبول‌ها به‌درستی کار نمی‌کنند و به‌مرورزمان سلول‌های سالم را جایگزین می‌کنند. از علائم اصلی سرطان خون می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

خستگی و ضعف شدید:

افراد مبتلا به سرطان خون ممکن است احساس خستگی شدید و مداوم داشته باشند که با استراحت نیز رفع نمی‌شود. این به دلیل کمبود سلول‌های سالم خونی و اکسیژن‌رسانی ناکافی به بدن است.

کاهش وزن ناگهانی:

بسیاری از افراد بدون هیچ دلیلی دچار کاهش وزن ناگهانی می‌شوند. این کاهش وزن به دلیل تلاش بدن برای مقابله با سلول‌های سرطانی است.

کم‌خونی و رنگ‌پریدگی:

کاهش تعداد گلبول‌های قرمز سالم می‌تواند موجب کم‌خونی و رنگ‌پریدگی پوست شود.

تب و عفونت‌های مکرر:

چون سیستم ایمنی ضعیف می‌شود، بدن مستعد ابتلا به عفونت‌ها و تب‌های مکرر می‌شود.

کبودی و خونریزی غیرعادی:

افراد مبتلا به سرطان خون ممکن است به‌راحتی کبود شوند یا دچار خونریزی از لثه، بینی یا سایر نقاط بدن شوند.

درد مفاصل و استخوان‌ها:

سرطان خون می‌تواند باعث درد شدید در مفاصل و استخوان‌ها شود، چرا که سلول‌های سرطانی در مغز استخوان تجمع می‌کنند.

تورم غدد لنفاوی:

غدد لنفاوی ممکن است به دلیل تجمع سلول‌های سرطانی متورم شوند، به ویژه در ناحیه گردن و زیر بغل.

عرق شبانه:

بسیاری از افراد مبتلا به سرطان خون از تعریق شدید شبانه رنج می‌برند که باعث می‌شود خواب آن‌ها مختل شود.

علائم سرطان خون ممکن است به دلایل دیگری نیز بروز کنند، اما در صورت تداوم این علائم، مراجعه به پزشک و انجام آزمایش‌های تشخیصی ضروری است

سرطان خون قاب درمان است؟

درمان سرطان خون (لوسمی) به نوع سرطان، مرحله پیشرفت، سن بیمار، و وضعیت سلامت عمومی بستگی دارد. برخی انواع سرطان خون قابل درمان یا کنترل هستند، به‌ویژه اگر در مراحل اولیه تشخیص داده شوند. در اینجا چندین روش درمانی رایج وجود دارد که برای مدیریت و درمان سرطان خون استفاده می‌شوند:

  • شیمی‌درمانی:

یکی از اصلی‌ترین روش‌ها برای درمان لوسمی، استفاده از داروهای شیمی‌درمانی است که سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد. این درمان ممکن است به‌تنهایی یا در ترکیب با سایر روش‌ها استفاده شود.

  • پرتودرمانی:

برای کاهش تعداد سلول‌های سرطانی در نقاط خاص یا در کل بدن، پرتودرمانی به کار می‌رود. این روش اغلب در کنار شیمی‌درمانی یا به‌عنوان یک مرحله قبل از پیوند مغز استخوان انجام می‌شود.

  • پیوند مغز استخوان:

در برخی موارد، پیوند مغز استخوان یا پیوند سلول‌های بنیادی ضروری است. این روش با جایگزین کردن سلول‌های خونی بیمار با سلول‌های سالم از یک دهنده (معمولاً فردی با ویژگی‌های ژنتیکی مشابه) انجام می‌شود.

  • درمان هدفمند:

داروهای خاصی وجود دارند که مستقیماً به سلول‌های سرطانی حمله می‌کنند و کمترین آسیب را به سلول‌های سالم وارد می‌آورند. این درمان اغلب برای لوسمی مزمن به کار می‌رود.

  • ایمنی‌درمانی (ایمونوتراپی):

این روش سیستم ایمنی بدن را تقویت می‌کند تا بهتر بتواند سلول‌های سرطانی را شناسایی و از بین ببرد.

پیگیری دقیق و مراقبت حمایتی: در برخی موارد، به‌ویژه در لوسمی مزمن که به‌آرامی پیشرفت می‌کند، پزشکان ممکن است به‌جای درمان‌های فوری، بیمار را تحت پیگیری قرار دهند و زمانی که بیماری فعال‌تر شد، درمان را آغاز کنند.

درمان سرطان خون در بسیاری از موارد موفقیت‌آمیز است و افراد می‌توانند بهبود یابند یا علائم خود را به‌خوبی مدیریت کنند.

12 خبر روز